Studielån bekvämt via Internetkontoret

Om studiestödet inte räcker till kan du ansöka om ett studielån. Då du fyllt 18 år, har Ålandsbankens Internetkontor och blivit beviljad studielån med landskaps- eller statsborgen, kan du sköta dina ärenden på Internetkontoret.

När du har fått ditt borgensbeslut från AMS går du in på Internetkontoret och aktiverar ditt lån. Borgensbeslutet från AMS kan lämnas in eller skickas per post till oss. I samma stund vi fått beslutet får du tillgång till pengarna via Internetkontoret.

När det är fråga om statsborgen beviljas studielånet följande bankdag efter att ansökan fyllts i på Internetkontoret före kl.17.00 föregående bankdag.

Fördelar med studielån via Internet

Smidigt – du behöver inte besöka bankkontoret utan kan sköta hela processen med studielånet på Internetkontoret, oavsett var i världen du befinner dig och vilken tidpunkt på dygnet det är.

Flexibelt – du överför själv det belopp du behöver till ditt konto via Internetkontoret.

Snabbt – du kan lyfta ditt studielån med statsborgen nästa bankdag och ditt studielån med landskapsborgen direkt, om du har borgen i ordning.

Studera utomlands

Om du ska studera i Sverige hjälper vi dig så att du kostnadsfritt får tillgång till ett studentpaket som innehåller konto, kort och digitala tjänster. Vi hjälper dig naturligtvis också om du planerar att studera i något annat land.

Ålandsbankens stipendium

Är du kund på Ålandsbanken och studerar vid högskola, yrkeshögskola eller universitet har du en gång per år möjlighet att ansöka om Ålandsbankens stipendium. Vi delar ut tre olika stipendier både på Åland och på fastlandet. Stipendiesummorna är 250 euro, 500 euro och 1 000 euro.

Detta kan även intressera dig