Godby Shipping utökar sin flotta

– Vi tror på det vi gör och som företagare måste man våga satsa, säger Eva Mikkola-Karlström, rederiets vice vd.

Text: Helena Forsgård Foto: Viktor Fremling

Eva Mikkola-Karlström var bara några år gammal när hennes pappa, sjökaptenen Alpo Mikkola gick i land och startade rederiet Godby Shipping 1973. Kontoret inrymdes i ett rum i källaren i hemmet i Godby och mamma Ingelise Mikkola skötte pappersarbetet.

Ålandsbanken - Vijo 1511 0675 Webb 524X350

I dag när hon är vice vd har hon det övergripande personalansvaret på sitt bord liksom juridiska frågor och marknadsföring. Brodern Dan, som blev vd år 2000, har huvudansvar för befraktning och ekonomi.

– Vi kommer bra överens. Vi har vuxit upp i samma anda och har en samsyn, säger hon om samarbetet med brodern.

Hon har med åren blivit van vid att vara den enda kvinnan i shippingsällskap och dessutom ofta den yngsta. Ett färskt undantag kan nämnas. I höstas gick hon på en arbetsrelaterad middag och de övriga vid bordet – visserligen bara två men ändå – var också kvinnor.

Sju i Hamburg

Godby Shipping började med begagnat tonnage och hade en tydlig affärsidé – att erbjuda den finländska industrin skräddarsydda transporter. Det betydde i praktiken att man transporterade gods i första hand för skogsindustrin från Finland till kontinenten.

Det första egna nybygget, Mini Star, byggdes på J.J Sietas skeppsvarv i Hamburg i Tyskland och levererades 1989.

Sedan dess har samma varv byggt ytterligare sex fartyg för rederiet. De har blivit allt större och de senaste, Misana och Misida som levererades 2007, mäter 165 meter och har plats för drygt 2100 meter last på tre däck, då är väderdäcket inräknat.

Luften gick ur papperet

Den finländska träförädlingsjätten UPM-Kymmene Oyj har i många år varit en av Godby Shippings största kunder. Det gick bra – så länge efterfrågan på papper höll i sig. Men sedan svängde det och det gick fort nedåt.

Den här utvecklingen har i högsta grad fått konsekvenser för Godby Shipping. När kontraktet för ett fartyg gick ut förnyades det inte.

Ut i världen

Godby Shipping måste kort sagt hitta nya kunder på helt nya marknader.

– Vi måste ta oss ut i stora världen. Vi är för all del inte helt okända. Vi har funnits över 40 år, men det tar ändå sin tid att bygga upp nya kontaktnät.

Det blev några tuffa år med ett helt förändrat läge. Godby Shipping hade tidigare haft långa och säkra kontrakt på i regel 3 till 5 år. Nu fick man ta vad som bjöds, korta kontrakt på någon månad och ibland resor till udda destinationer.

– Vi lyckades trots allt hålla våra fartyg i trafik utom Link Star, som med undantag för kortare resor legat stilla från 2009 till 2014. Vi blev inte heller tvungna att avskeda eller permittera någon och nu ser det ljusare ut. Alla våra fartyg har avtal med seriösa kunder – om än på helt andra rutter. De går i Karibien, på Medelhavet och över Engelska kanalen. Vi har fler förfrågningar och ser också försiktigt stigande fraktrater och längre avtalsperioder, säger Mikkola-Karlström.

Tillskott till flottan

Vad gör man då? Jo, köper ett fartyg, som levererades 29 oktober 2015. – Det är svårt att sia om framtiden. Vi vet först efteråt om vi handlat rätt eller fel, men vi tror att behovet av högkvalitativa sjötransporter ökar.

Läs hela artikeln i vår kundtidning Ålandsbanking 2/2015

Snabbfakta, Godby Shipping

Bransch Internationell lastsjöfart
Ägare Familjeföretag
Antal anställda Totalt är 200 personer anställda i kontoret i Mariehamn och på fartygen.
Kunder Industri och linjeoperatörer
Detta kan även intressera dig