"Jag vill inspirera mina kunder"

Sedan 1985 driver Tuija Nylund sitt företag Gottby Matt & Tapet Ab. Företaget är specialiserat på tapetsering, badrum och inredning.

Ålandsbanken - gottby 480x220


Varför blev du företagare?

– Jag flyttade till Åland 1985. När jag och min man flyttade in i vårt nuvarande hus insåg vi att boden på gården skulle passa perfekt som butikslokal. Att inredning ligger mig varmt om hjärtat beror säkert på mina föräldrar, de har båda jobbat inom inredningsbranschen.

Vilka utmaningar hade du i början?

– Det var och är förstås mycket jobb med att vara egenföretagare. Men utmaningar hör till vardagen och det mesta går att reda ut. Det viktiga som egenföretagare att du tycker om det du sysslar med. Genom mitt företag kan jag kombinera jobb och intresse och det är fantastiskt kul.

– En viktig lärdom är att ha kunniga personer runt om sig. Jag har fullt upp med den operativa verksamheten och därför är det jätteviktigt att min bokföringsbyrå och bank ger mig den hjälp företaget behöver. Och förstås, det hade varit tufft utan en familj som ställer upp till 100 procent.

Vilken är din främsta drivkraft?

– Nöjda kunder och att få erbjuda förstklassig service. Jag vill inspirera mina kunder utan att för den skull tvinga på dem något eller ta över deras projekt.

Vad är det roligaste med att vara företagare?
– Att träffa en massa människor och sedan följa dem genom olika livsskeden. Till mig kommer t.ex. människor som inreder sin första bostad. Sedan är det fantastiskt kul att följa med dem när de senare bygger hus, får barn eller renoverar. Mina kunder är allt från privatpersoner till kommuner och företag.

Hur har Ålandsbanken kunnat hjälpa Gottby Matt & Tapet?
– Jag har fått stor hjälp av banken. Min rådgivare på företagsenheten var den som rekommenderade mig och hjälpte mig att ombilda företaget till ett aktiebolag. Tack vare banken var hela ombildningsprocessen otroligt smidig. Dels är rådgivarna på företagsenheten väldigt kunniga, dels får jag alltid personlig service. Det är en mycket stark kombination.

Hur ser du på tillväxtmöjligheterna?

– Min målsättning har aldrig varit att företaget ska växa sig jättestort. Precis som det är nu är optimalt.

Snabbfakta, Gottby Matt & Tapet

ÄgareTuija Nylund
Antal anställdaTuija och en anställd (när det är bråda tider rycker också familjen in)
Kunder Privatpersoner, kommuner och företag på Åland
Detta kan även intressera dig