Hoppa till huvudinnehåll

Marko, Premium Banker

Employer branding bulevarden kontor

Jag jobbar med finansiering men sköter även månadssparande och mindre fondteckningar samt låneärenden på Bulevarden i Helsingfors.

Mitt jobb är att vara kundansvarig för min egen kundportfölj och hjälpa kunderna när de tar direktkontakt med mig. Det kan exempelvis röra sig om lån, sparande och dagliga bankärenden. Jag bokar också Premium-möte med mina kunder. Ytterligare är vi i kontakt med nya kunder som har skickat låneansökningar till oss.

Mina dagar är väldigt varierande. En del dagar är det många möten; det kan vara interna möten eller kundmöten. Under pandemin har mötena ofta varit via Teams eller telefon men nu har det också blivit fysiska kundmöten. Andra dagar kan det vara många bostadsaffärer som jag gör tillsammans med en låneassistent.

Jag har tidigare jobbat som Personal Banker på storbank och har nu jobbat med finansiering i cirka fyra år. Jag har många tvåspråkiga kompisar så jag förstår svenska riktigt bra. Även om jag själv inte talar så mycket svenska, är det mycket lättare för mig att förstå språket. Innan Ålandsbanken hade jag inte arbetat enbart på svenska så det var spännande i början; nu känns det att det går helt okej.

Jag får träffa många olika människor och det är bra att jag utöver lånedelen också kan arbeta med placeringar. Jag har riktigt kunniga kolleger och jag gillar att vi har så kallade ”tandem-möten” där jag, placeringsrådgivare och kunden tillsammans kan kolla på kundens helhet.

Min kompis hade jobbat några år på Ålandsbanken och han rekommenderade banken som arbetsplats. Jag hade redan god kunskap inom området så det var lätt att börja här. Men eftersom jag har finska som modersmål, behöver jag ännu översätta allt från svenska till finska i mitt eget huvud.”