Hoppa till huvudinnehåll

Företagstjänster

Myntväxlare och servicebox

På Citykontoret i Mariehamn har du kostnadsfri tillgång till myntväxlare under ordinarie öppettider. För inlämning av dagskassor tillhandahåller banken servicebox på City- och Godbykontoret. Boxen är tillgänglig alla dagar i veckan dygnet runt.

Tillvalstjänster

Som tillval erbjuder vi också bankfack samt tjänster för e-identifiering och e-betalning enligt ordinarie prislista.

E-identifiering hjälper tjänsteleverantören att identifiera sina privat- och företagskunder på ett säkert sätt. Ålandsbanken sköter identifieringen av kunden genom kundens elektroniska inloggning och identifieringen kan även användas som en elektronisk signatur. Observera att tjänsten upphör 30.9.2019. Läs informationen nedan.

E-betalning är ett elektroniskt betalningssätt där köparen betalar sina inköp hos en nätbutik genom att logga in med sina bankkoder. Säljaren identifierar kunden genom referens och kan även göra en förfrågan för att försäkra sig om att betalningen är gjord.

Bankfack finns tillgängliga på huvudkontoret i Mariehamn samt Godby.

Tillvalstjänsterna kan tecknas enligt ordinarie prislista.

Ändring gällande tjänsten e-identifiering

Från och med den 1 oktober 2019 kommer Ålandsbanken att övergå till en ny lösning för e-identifiering som uppfyller de striktare kraven på datasäkerhet för elektroniska tjänster. Det innebär att vår e-identifieringstjänst upphör 30.9.2019. Du kommer fortsättningsvis att kunna identifiera dina kunder med våra identifieringsverktyg, men från och med 1.10.2019 behöver du ett avtal med en leverantör som erbjuder stark elektronisk identifieringsförmedling. Kontakta därför en leverantör av identifieringsförmedling som erbjuder det nya gränssnittet OpenID Connect som ersätter TUPAS-gränssnittet, exempelvis:

  • Telia Sonera Oyj

  • Nets Branch Norway