Hoppa till huvudinnehåll

Partnersamarbeten­

Fintech och partnersamarbeten är ett prioriterat utvecklingsområde inom Ålandsbanken och numera en helt integrerad del i vår verksamhet. I den värld som växer fram ser vi att samarbeten är en nyckel till framgång. Digitaliseringen har berett plats för en våg av innovation och nybildade techbolag inom finans. Vi var bland de första inom bankbranschen att inleda ett fintech-samarbete. Under de senaste åren har vi byggt erfarenheter och är idag en etablerad samarbetsbank som vet vad som krävs för att lyckas inom fintech.

Läs mer om Ålandsbanken Partnersamarbeten

"Ålandsbankens förståelse för entreprenörskap, att vara progressiva och samtidigt trevliga att jobba med har varit helt avgörande för Dreams etablering och framgång."

Henrik Rosvall, vd och grundare av Dreams.

Värdeskapande tillsammans

Vi har länge samarbetat med andra aktörer inom it-området via vårt dotterbolag Crosskey Banking Solutions och vi ser vår potential att erbjuda andra aktörer produkter och tjänster inom ett betydligt bredare område än enbart it-tjänster. Inom fintech är vi redan idag en mångsidig och kompetent partner med förmåga att leverera lösningar till bolag inom de flesta finansiella områden.

Vi är väl positionerade och vet vad som krävs för att lyckas inom fintech-satsningar både tekniskt och juridiskt

Våra partnersamarbeten består av samarbeten med svenska fintechbolag samt tjänsteleveranser inom betalningsområdet både i Sverige och i Finland. Samarbetet för bolån på den svenska marknaden visar på tillväxt.

Partnersamarbeten kan även möjliggöra ett mer holistiskt grepp om komplexa frågor. Ett exempel på ett lyckat partnersamarbete gällande hållbarhet är vårt samarbete med Doconomy kring Åland Index. Genom att öka medvetenheten och erbjuda enkla verktyg för att följa sitt eget klimatavtryck kan man på sikt hjälpa att motverka klimatförändringar.

Välkommen till Ålandsbankens Partnersamarbeten!


Är du intresserad av att bli vår partner, kontakta oss på adressen partnersamarbeten@alandsbanken.fi

Sofie Holmström
Ansvarig, Affärsområde Partnersamarbeten

En självständig bank med åländskt förnuft

Vi finns på Åland, i Finland och Sverige; från Malmö i söder till Uleåborg i norr. Huvudkontoret och en stor del av våra stabs- och koncernfunktioner hittar du i Mariehamn på Åland, i hjärtat av Östersjön.