Premium Banking bygger på insikten att olika skeden i livet ger olika behov av banktjänster och livsstilstjänster. Du får personlig handledning och experthjälp inom ekonomi och familjejuridik, men också service och trygghet på resor och i vardagen.

Bekanta dig med våra tjänster

Vi går vår egen väg

– att tänka bortom det traditionella.

Hur ser din situation ut idag? Vilka är dina behov, dina ambitioner och drömmar? En korrekt analys av din nutid är en förutsättning för samsyn kring vägen till framtida mål. Det är en viktig del i vår arbetsmetod, så är även hårt arbete, lokal erfarenhet och förmågan att finna nya vägar.

Vi sammanfattar Ålandsbankens synsätt med att vi går vår egen väg. Genom att tänka bortom den traditionella bankvärlden skapar vi förutsättningar för en ambitiös leverans som hjälper dig på lång sikt.

Välkommen till Ålandsbanken Premium Banking.

Johan Alm
Chef Ålandsbanken Premium Banking Åland

Låt oss hjälpa dig att gå din egen väg Bli Premiumkund hos oss

Premium Service

– ekonomisk plan skräddarsydd för dig

För att vi ska kunna ge dig bästa möjliga service behöver vi känna till dina behov och önskemål. Därför inleder vi alltid samarbetet med en kartläggning av din ekonomi.

Premium Finans

– banktjänster för hela din privatekonomi

Premium Finans innebär att vi ser till din ekonomiska helhet. Du får bättre kontroll över din ekonomi – och mer för pengarna.

Premium Livsstil

– gör livet enklare

Det finns mer i livet än pengar. Mat, underhållning och resor till exempel. Via vår Concierge Service får du förstklassig hjälp med det mesta.

Premium Trygg

– för extra trygghet

Som Premiumkund har du flera försäkringar. En omfattande reseförsäkring som gäller för hela familjen. Dessutom har du identitetsstöldsförsäkring, köpskyddsförsäkring och prisskyddsförsäkring.

Premium Placering

– ta ett steg närmare dina drömmar

Som Premiumkund får du även tillgång till Ålandsbankens kapitalförvaltning i fondform. Du väljer endast vilken risknivå du vill ta – vi sköter resten.

Premium Miljö

– för en hållbar totalekonomi

Vi strävar efter att vår verksamhet ska drivas långsiktigt hållbart såväl finansiellt, socialt som miljömässigt. Tillsammans med oss kan du och din familj bidra till ett friskare Östersjön.

Internetkontoret Premium Banking

Som Premiumkund hos Ålandsbanken utökar du samtidigt dina möjligheter på Internetkontoret.

Via Internetkontoret kan du kommunicera direkt med din kundansvariga kontaktperson både tryggt och säkert. Du ser de meddelanden som du har skickat och du kan svara på meddelanden från din kontaktperson. Utöver Internetkontoret har du så klart också tillgång till Mobilbanken som app till iPhone och Android.

Funktionen Min Ekonomi ger dig full kontroll och överblick över din ekonomi. 

På Internetkontoret kan du till exempel:

  • Hantera dina betalningar och överföringar.

  • Betala e-fakturor.

  • Handla i aktier och fonder.

  • Följa utvecklingen av dina placeringar.

Under Placera-fliken kan du ta del av de senaste rapporterna från Premium kapitalförvaltningsfonderna. Du har möjlighet att handla värdepapper på Helsingfors- och Stockholmsbörsen. Genom att aktivera det kostnadsfria Lilla börspaketet så kan du handla med aktier via Internetkontoret.

Dina personliga Premiumsidor ger dig mer bankservice online

I det utökade Internetkontoret för Premium Banking hittar du under fliken Förmåner aktuella erbjudanden och evenemang som du kan ta del av. Du kan kontakta Concierge Service direkt och boka semesterboende med mera. Via tjänsten StopService registrerar du dina kort- och personuppgifter för att kunna spärra dina kort om olyckan är framme.

Detta kan även intressera dig