Hoppa till huvudinnehåll

Bostadslån

Ålandsbankens bostadslån ger dig rörelsefrihet. När du tar ett bostadslån hos oss, ser vi dig inte som en låntagare utan som en placerare. Du investerar i din bostad. Därför erbjuder vi dig ett helhetskoncept.
Bostadslan Aland

Det betyder att ditt bostadslån hos oss

  • förverkligar din bostadsdröm så att du kan känna dig nöjd med ditt beslut

  • ger dig flexibilitet att förverkliga även andra drömmar i ditt liv

  • ger dig god nattsömn och en trygg framtidssyn

Du ska känna dig trygg med din investering. Därför tittar vi tillsammans på hur din ekonomi ser ut. Beroende på din livssituation kan vi vid behov lägga upp lånet med lämplig referensränta och ränteskydd.

Ålandsbankens modell för bostadslån ger dig möjlighet att ändra upplägget och amorteringsplanen i takt med ditt liv. Tänk på att det kan löna sig att amortera lite mindre och i stället spara långsiktigt, kanske vill du spara i fonder. Du kan faktiskt bygga en större total förmögenhet genom att börja spara långsiktigt samtidigt som du betalar bort ditt lån. Läs mer om fondsparande här.

Lån utan ränteskydd

Med rörlig ränta amorterar du enligt en rörlig referensränta som kan ändra under lånetiden.

Lån med ränteskydd

Till rörlig ränta kan du koppla en räntekorridor för att säkerställa att referensräntan du betalar håller sig mellan ett takvärde och ett golvvärde. Avtal om räntekorridor görs för 5 år.

Väljer du räntetak kan du känna dig trygg att lånets ränta under den överenskomna tiden inte överskrider den avtalade räntenivån. Du kan själv välja hur stor del av lånet som ska ha räntetak.

Fast ränta betyder trygghet. Den ränta som gäller när du tar lånet ligger fast under den tid som vi kommer överens om. Du bestämmer själv hur stor del av lånet som ska ha fast ränta.

Är du mellan 15 och 44 år?

Ålandsbankens bostadssparkonto är för dig som funderar på att köpa eller bygga din första bostad och har fyllt 15 år men inte 45 år. En förutsättning är att du tidigare inte ägt 50 % eller mer av en bostad.

Läs mer om Bostadssparkonto här

Lånekalkylator med ansökan

När du provat vår lånekalkylator kan du enkelt skicka in din ansökan till vårt närmaste kontor.

Pröva vår lånekalylator

Kreditupplysning: När du ansöker om en kredit eller vissa andra tjänster kan Ålandsbanken kontrollera om du har några registrerade betalningsanmärkningar i ett kreditupplysningsregister. Om du har registrerade betalningsanmärkningar innebär det att dina möjligheter att få den ansökta tjänsten (kan) försämras. För mer information kan du kontakta kundansvarig eller Kundservice.