15 maj 2019
Åland

Partnersamarbeten

Open Banking Ålandsbanken

Fintech och partnersamarbeten är ett prioriterat utvecklingsområde inom Ålandsbanken. Vi söker kontinuerligt efter nya samarbetspartner där vi kan dra ömsesidig nytta av de bankprodukter vi redan producerar eller som är värdeskapande för våra befintliga kunder. Vi är väl positionerade och vet vad som krävs för att lyckas inom fintech-satsningar både tekniskt och juridiskt.

Partnersamarbeten

Vi är en av pionjärerna inom fintech-samarbeten och redan 2015 började vi samarbeta med Dreams Nordic AB. Via appen Dreams kan man starta ett sparande, och pengarna som sparas ligger på ett konto hos Ålandsbanken.  Under 2017 nåddes en ny milstolpe genom att också erbjuda fondspar via appen.

Under 2016 började vi samarbeta med Trustly för att förmedla betalningar. Samarbetet med Doconomy AB startade vi under 2018 för att tillsammans med våra kunder påverka klimatutvecklingen i en bra riktning via appen DO.

Är du intresserad av att bli vår partner, kontakta vår partneransvariga på adressen madeleine.sandell@alandsbanken.fi

Open Banking

För att du som utvecklare ska kunna ta del av våra öppna API:er har vi tagit fram en portal för utvecklare och en Sandbox-miljö, där du enkelt kan ta del av dokumentation och testa våra API:er (Payment initiation och Account information). Allt du behöver för att ta del av dem är en e-postadress.

Om du behöver funktionalitet som du inte hittar i portalen, kontakta vår partneransvariga, madeleine.sandell@alandsbanken.fi

Har du frågor eller funderingar om Open Banking och våra API:er är du välkommen att kontakta oss genom att maila till api@alandsbanken.fi