Hoppa till huvudinnehåll

E-faktura

Har du tröttnat på alla pappersfakturor? Övergå till e-faktura så kommer dina räkningar direkt till Internetkontoret. E-fakturan är en vanlig faktura men i elektronisk form. Det innebär att du enkelt kan betala dina fakturor via Internetkontoret eller Mobilbanken var du än befinner dig.

Tryggt, smidigt och miljövänligt

E-faktura är det smidiga och miljövänliga alternativet. Alla uppgifter är redan ifyllda så beloppet och förfallodatumet blir alltid rätt. Du kan granska varje faktura på Internetkontoret innan du godkänner den. Du kan också enkelt ändra förfallodag, belopp och debiteringskonto. Alternativt kan ditt konto debiteras automatiskt upp till ett visst belopp på förfallodagen.

Du kan också välja att få ett e-postmeddelande när en e-faktura anländer. Dessutom sparas dina fakturor tryggt på Internetkontoret i två år.

Allt fler företag har dessutom börjat ta en faktureringsavgift för att skicka pappersfakturor. Med e-faktura slipper du faktureringsavgifter och du betalar heller ingen extra avgift för att ta emot dem.

Så börjar du använda e-faktura

En förutsättning för att ansluta tjänsten e-faktura är att du har ingått avtal för Digitala tjänster och har ett betalningsbart konto som är anslutet till Internetkontoret. Anslut dig till e-fakturatjänsten på Internetkontoret. Sedan är tjänsten i gång.

Du väljer själv vilka företag som kan skicka e-fakturor till dig och du kan granska varje e-faktura innan du godkänner den.