Hoppa till huvudinnehåll

E-faktura

E-faktura är en vanlig faktura men i elektronisk form - du kan enkelt betala dina fakturor via Internetkontoret eller Mobilbanken var du än befinner dig.

Smidigt och miljövänligt med e-faktura

E-faktura är det smidiga och miljövänliga alternativet att betala fakturor. Alla uppgifter är färdigt ifyllda så beloppet och förfallodatumet blir alltid rätt. Du kan granska varje faktura i Mobilbanken eller på Internetkontoret innan du godkänner dem, och även ändra förfallodag, belopp och debiteringskonto. Alternativt kan du välja att e-fakturan godkänns automatiskt upp till ett visst belopp på förfallodagen.

Håll koll på inkomna e-fakturor genom att aktivera pushnotiser för e-faktura i Mobilbanken. Du kan själv välja mängden information i pushnotisen. På Internetkontoret kan du välja om du vill få e-post för inkomna e-fakturor. Dina e-fakturor sparas på Internetkontoret i två år.

Så börjar du använda e-faktura

Du behöver ha avtal om Ålandsbankens digitala tjänster för att ta i bruk e-faktura. Därtill behöver du ha ett betalkonto som är anslutet till dina digitala tjänster – därefter aktiverar du tjänsten själv i Mobilbanken eller på Internetkontoret.

Du väljer själv vilka företag som kan skicka e-fakturor till dig.