Hoppa till huvudinnehåll

Ålandsbanken World Elite

Vårt mest exklusiva kort ger dig vårt bredaste utbud inom såväl Försäkringar som Livsstil- och Tryggtjänster. För att ansöka om kortet, prata med din kundansvariga.

Ditt World Elite-kort är ett Östersjökort - en kombination av smidiga betalningar, exklusiva tjänster och att agera för en viktig sak. Läs mer om kortet här.

Ålandsbanken - World elite 2022 05 23 091232 vrnt

Kortförsäkringar

Ditt World Elite-kort ger dig vårt bredaste försäkringsskydd:

 • En omfattande reseförsäkring som gäller vid olyckor och sjukdomar både under inrikes- och utrikesresor. Du behöver inte ens betala resan med kortet för att försäkringen ska gälla. Försäkrade är – förutom du själv – medresande maka/make/sambo samt barn, barnbarn, styv-, adoptiv- och fosterbarn under 23 år.

 • Självriskeliminering för hyrbil, som gäller under resan om du betalat bilhyran med ditt World Elite-kort.

 • En identitetsstöldsförsäkring som täcker bland annat juridiska kostnader, inkomstbortfall, betalningskrav och diverse utgifter som uppstår om någon olovligt använder ditt namn och personbeteckning för att öppna kredit- eller bankkonton.

 • En prisskyddsförsäkring som ersätter skillnaden i pris mellan en vara som betalats med kortet i Finland och samma vara som inom 30 dagar från köpet inom landet säljs till ett lägre pris. Det lägre priset ska vara till allmänt utbud och tillgängligt för alla.

 • En köpskyddsförsäkring som ersätter skador eller defekter på en vara som betalats med kortet i något av de nordiska länderna. Försäkringen gäller till exempel vitvaror, hemelektronik, möbler och mobiltelefoner.

 • En Hole-in-One-försäkring som ger dig möjlighet att fira med spelkamraterna för upp till 500 euro. Spelavgiften behöver inte vara betald med kortet. Gäller även på hemmaplan.

Läs mer om kortförsäkringsvillkor

Kortförsäkringarna beviljas av Zurich Insurance plc, Finland branch.

World Elite Trygg

Med våra Trygg-tjänster ökar du din trygghet både hemma och på resan. Ditt World Elite-kort innehåller tjänsterna ID-stöldsupport, Web Cleanup och StopService.

World Elite Livsstil

Med ditt World Elite-kort får du tillgång till Livsstil-tjänsterna LoungeKey och Concierge Service 24/7. Vi vill att du som vår Private Banking-kund ska ha det bästa oavsett var du befinner dig.

LoungeKey

I ditt World Elite-kort ingår ett medlemskap i LoungeKey som ger tillgång till över 1 000 olika flygplatslounger över hela världen.

Med ditt World Elite-kort får du:

 • obegränsat antal besök i lounger

 • ta med dig en gäst till loungen utan extra kostnad

 • till vissa lounger kan du som kortinnehavare även ta med dig dina barn kostnadsfritt.

Ladda ner appen LoungeKey och håll koll på din besökshistorik samt se vilka lounger som ingår i tjänsten.

Concierge Service 24/7

Du som har vårt World Elite-kort få tillgång till Concierge Service 24/7 – förstklassig hjälp både i vardagen och på resor som är öppen dygnet runt, året om. Vare sig det handlar om att få tag på konsert- eller teaterbiljetter, få förslag på spännande aktiviteter på ditt resmål eller skicka blommor till svärmor så kan du vända dig till Concierge Service. Vi hjälper till med allt - från det lilla till det stora.

Kontaktuppgifter till Concierge Service 24/7

 • Tfn: +358 (0)204 293 240, välj tonval 3

 • Skicka ett meddelande via Mobilbanken eller Internetkontoret

Servicen är avgiftsfri, men avgifter och kostnader för biljetter och andra leveranser debiteras ditt World Elite-kort. Ring eller skicka ett meddelande till Concierge Service. De besvarar dig per e-post eller telefon, enligt önskemål.

Med ditt World Elite-kort får du också tillgång till ytterligare tjänster från Mastercard, exempelvis Fast Track

Med Mastercard Airport Security Fast Track-tjänsten reser du bekvämare – du kan skippa de långa köerna till säkerhetskontrollen på utvalda flygplatser.

Läs mer om Fast Track på Mastercards webbplats