Hoppa till huvudinnehåll

Banktjänster för dig som är 18–29 år

Vi vet att åren mellan 18 och 29 är fantastiskt händelserika. Men hur är det med ekonomin under den här tiden? Med Ålandsbankens tjänstepaket för 18–29-åringar ingår flera kostnadsfria banktjänster.

Primekonto

Till Ålandsbankens Primekonto kan du smidigt ansluta våra digitala tjänster och betalkort. För konton betalar du som är under 30 år ingen månadsavgift.

Internetkontoret och Mobilbanken

Du får Ålandsbankens digitala tjänster, Internetkontoret och Mobilbanken utan månadsavgift. Via dem sköter du enkelt dina bankärenden när du vill – oavsett var i världen du befinner dig. Med Ålandsbanken e-ID blir dina digitala bankärenden ännu smidigare – logga in och bekräfta dina betalningar med ditt fingeravtryck eller Face ID.

Ålandsbanken Debit Online

Du får Östersjökortet Ålandsbanken Debit Online utan månadsavgift. Det är ett internationellt debitkort gjort av miljövänligt material, som hjälper dig att följa din egen miljöpåverkan med hjälp av Åland Index. Dina inköp och uttag dras alltid från ditt konto, både hemma och utomlands. Läs mer om vårt Debit Online.

Ålandsbanken Credit

Östersjökortet Mastercard Kreditkort är ett internationellt kort som kombinerar smidiga betalningar med att agera för en viktig sak. Kortet är tillverkat av ett miljövänligt material, och med hjälp av Åland Index kan du följa din egen miljöpåverkan. Du kan ansöka om kortet från och med att du är 20 år, har stabil inkomst eller studerar vid universitet, högskola eller yrkeshögskola samt har klarat av 90 eller fler studiepoäng. Kortet är avgiftsbelagt. Läs mer om vårt Kreditkort.

Spara

Vi hjälper dig att komma igång med ditt sparande. Vi kan erbjuda till exempel Östersjökonto, bostadssparkonto och fondsparande.

Studielån bekvämt via Internetkontoret

Om studiestödet inte räcker till kan du ansöka om ett studielån. Lämna in ditt borgensbeslut från AMS eller Statsborgen för att få tillgång till ditt studielån via Internetkontoret.

Studier i Sverige

Om du ska studera i Sverige kan vi erbjuda dig Sverigepaket som innehåller konto, kort och digitala tjänster hos Ålandsbanken Sverige. Vid uppvisande av antagningsbesked eller studieintyg får du Sverigepaketet kostnadsfritt.

Växla valuta

Reser du utomlands kan du kostnadsfritt växla till annan valuta på våra kontor på Åland. På fastlandet växlar du valuta hos Forex till ett förmånligare pris genom att visa ditt betalkort från Ålandsbanken.

Förmånerna i erbjudandet gäller tills du fyller 30 år, om inte något annat anges. Därefter debiteras avgifter enligt bankens vid var tid gällande prislista.