Hoppa till huvudinnehåll

Våra kort

Att betala med kort är det bekvämaste sättet var du än befinner dig. Bland våra debit- och kreditkort hittar du alltid ett kort som passar just dig. Med våra kort kan du känna dig trygg både i vardagen och på resan.
Nya kort hav berg

Alla våra kort är numera Östersjökort. Östersjökorten är en unik kombination av smidiga betalningar och av att agera för en viktig sak. Korten är gjorda av ett miljövänligt material baserat på majs och de är lika hållbara som plastkorten, men betydligt snällare för miljön. Östersjökorten är kopplade till Åland Index, ett beräkningssystem som hjälper dig att följa med hur dina kortinköp påverkar miljön sett till mängden koldioxidutsläpp. Din miljöpåverkan följer du enkelt både via Internetkontoret och Mobilbanken, och vi ger dig också tips på vad du själv kan göra för att minska ditt koldioxidavtryck.

Jämför våra kort

Visste du detta om ditt Östersjökort?

  • Världens första betalkort som beräknar koldioxidavtrycket på dina kortköp med hjälp av Åland Index. Följ din miljöpåverkan i Mobilbanken och få hjälp att konsumera medvetet.

  • Kortet är huvudsakligen tillverkat av hållbart odlad åkermajs (85 %). Råmaterialet är alltså förnybart och icke-oljebaserat.

  • Restprodukten tas tillvara genom att proteinet används till djurfoder och stärkelsen till industriellt bruk.

  • Jämfört med vanliga plastkort är våra kort snällare för miljön gällande både material och produktionsprocess. För att vara exakt, så här mycket bättre jämfört med ett vanligt plastkort: Användning av icke-förnybart material: 82 % bättre (7,5 g > 1,38 g/kort). Total energianvändning: 26 % bättre (1390 kJ > 1028 kJ/kort). CO2e-avtrycket 66 % bättre (67,0 g > 22,9 g/kort).

Läs mer om kortens prislista

Läs mer om att aktivera ditt kort

Läs mer om Östersjökortet och Åland Index

Läs mer om Ålandsbanken World Elite

Läs mer om Ålandsbanken Private Banking Gold

Läs mer om Ålandsbanken Premium Gold

Läs mer om Ålandsbanken Business Debit

Läs mer om Ålandsbanken Credit/Debit

Läs mer om Ålandsbanken Credit

Läs mer om Ålandsbanken Debit

Läs mer om Ålandsbanken Debit Online