09 jun 2022
Åland

Åland 100

Visit aland tiina tahvanainen

I hundra år har Ålandsbanken och Ålands självstyrelse gått hand i hand. Bägge från en utgångspunkt där ett antal personer ville öka möjligheten för Åland och ålänningarna att kunna kontrollera ekonomi och övriga viktiga framtidsfrågor för vårt samhälle.

Det har inte alltid varit lätt och inte har vi heller alltid fått vår vilja igenom men vårt medvetna arbete har skapat ett välmående Åland och ålänningarnas egensinne är på ett respektfullt sätt vida omtalat. Det är därmed inte en slump att Ålandsbankens sätt att arbeta enklast beskrivs med vår slogan ”vi går vår egen väg”, en väg som visat sig på flera sätt skilja sig från den väg som de flesta banker idag väljer.

Både Åland och Ålandsbanken behöver fortsätta att utvecklas. Vissa delar kan vi kontrollera själva, till andra delar är vi beroende av vår omvärld. I bägge fallen är det viktigt att veta vart man är på väg. Åland kan genom den gröna energiomställning som nu genomförs i Europa stå inför den största förändringen och tillväxten på många decennier genom havsbaserad vindkraft. På samma sätt som under hela vår självstyrelsetid vill Ålandsbanken även denna gång vara en möjliggörare och tillse att vi alla får ta del av de positiva effekterna av denna gröna energiomställning.

Samtidigt som vi firar 100 år av självstyrelse så är jag övertygad om att vi tillsammans har ett mycket spännande decennium framför oss, låt oss ta tillvara de möjligheter som nu skapas och göra framtiden ännu bättre.

Grattis Åland 100!

Peter Wiklöf
vd och koncernchef

Copyright
Visit Åland/Tiina Tahvanainen

Välkommen till en bank som värdesätter dig och miljön!

Hav berg klippor ostersjon alandsbanken