10 sep 2020
Åland

Världens största discgolfpark byggs på Åland

Alandsbanken discogolf aland

Discgolf eller frisbeegolf som det kallas i folkmun är en sport som växer kraftigt i Norden. Det som är tilltalande med att kasta en disc är tävlingsmomentet, samtidigt som man kommer ut i naturen och det är det som lockar spelarna.

På grund av det ökade intresset, lokalt men även utanför Ålands gränser, gör initiativtagarna med Mats Adamczak i spetsen nu en storsatsning för att skapa världens största discgolfpark på Åland. Projektet förutspås kunna öka dragningskraften för turismen till Åland. Längre fram är siktet även iställt på internationella tävlingar vilket gynnar besöksnäringen i många kommuner.

Åland är på många sätt en unik destination och många reser långt för att få uppleva landskapet med dess unika natur och läge.

Projektet har beviljats 96 600 euro i stöd från Ålands landskapsregering. Företagarna på Åland går nu ihop med flera lokala företag, däribland Ålandsbanken, samt det finländska företaget DiscGolfPark och öppnar världens största discgolfpark.

– Det unika med discgolf är att alla kan vara med, barn som vuxna, oavsett nivå och kunskap. Det är dessutom en kostnadseffektiv sport som utspelar sig utomhus och främjar motion. Vi ser därför initiativet som en positiv effekt på folkhälsan, säger Mats Adamczak, ordförande för Företagarna på Åland.

”Åland kommer att ha 533 banor per en miljon invånare”

Projektet är i full gång och de 16 banorna byggs som bäst med 18- eller 9-hål vardera i varje kommun på Åland. Det innebär även att det kommer finnas fler banor på Åland än vad det finns i stora länder som till exempel Spanien och Sydkorea idag. Åland kommer att ha 533 banor per en miljon invånare, jämfört med exempelvis fastlandet i Finland där det finns 111 banor per en miljon invånare.

Foto Visit Åland / Rebecka Eriksson


Välkommen till en bank som värdesätter dig och miljön!