Hoppa till huvudinnehåll

Premium Finans

Banktjänster för hela din privatekonomi
premium-finans 1

Din kundansvariga kontaktperson hjälper dig plocka ihop ett skräddarsytt paket av våra banktjänster. Utifrån din personliga situation gör vi tillsammans en långsiktig ekonomisk plan. Vid det årliga mötet följer vi upp din ekonomi och gör de anpassningar som behövs.

Ett urval av Premiumförmånerna

  • Finansiell planering och långsiktig ekonomisk planering.

  • Östersjökortet Mastercard Premium Gold, till vilket det hör både en omfattande reseförsäkring, identitetsstöldsförsäkring, pris- och köpskyddsförsäkring samt hole-in-one-försäkring.

  • Vid behov får du tillgång till två timmars kostnadsfri juridisk rådgivning årligen i samband med t.ex. arvs- och gåvobeskattning.

  • Handla med aktier på Internetkontoret med hjälp av Lilla börspaketet. Paketet är kostnadsfritt för Premiumkunder.

  • Följ utvecklingen på dina placeringar via Internetkontoret. Du får även en skriftlig rapport årligen.

  • Skjut tillfälligt upp amorteringarna på din bostadskredit. Du kan enkelt göra ändringen på ditt Internetkontor.

  • Valutaväxling utan avgifter.

Placeringsexpertis

Våra kundansvariga inom Premium Banking har examen i placeringsärenden (APV2) och guidar dig i dina investeringar. De har tillgång till den expertis som finns inom vår kapitalförvaltningsorganisation. Det utgör grunden för en skräddarsydd placeringsrådgivning för ditt sparkapital.

Finansieringsexpertis

När du tar ett bostadslån hos oss ser vi dig som en placerare, inte som en låntagare. Du investerar i din bostad. Därför ser vi på en helhetslösning utifrån din situation och ambition. Har du redan bostadslån i någon annan bank hjälper vi dig självklart att flytta det till oss. Bostadslånet kan du få med rörlig eller fast ränta samt räntetak. Vid behov kan du även välja upp till 12 månaders amorteringsfritt.

Dagliga bankärenden

Primekontot, ditt dagliga konto, ger dig möjlighet att enkelt sköta bankärenden via Internetkontoret och Mobilbanken. Som Premiumkund betalar du ingen månadsavgift för kontot. Du kan även koppla en kredit till ditt Primekonto.

Du kan öppna Östersjökonto som sparkonto med förmånlig ränta och fria uttag på Internetkontoret. Varje år beviljar banken via Östersjöprojektet finansiering till miljöprojekt med Östersjöfokus. Den utdelade summan motsvarar 0,2 % av alla de insättningar som finns på Ålandsbankens Östersjökonton.