Din kundansvariga kontaktperson hjälper dig plocka ihop ett skräddarsytt paket av våra banktjänster. Utifrån din personliga situation gör vi tillsammans en långsiktig ekonomisk plan. Vid det årliga mötet följer vi upp din ekonomi och gör de anpassningar som behövs. Som Premiumkund får du också tillgång till vår kapitalförvaltning genom våra Premiumfonder.

Ett urval av Premiumförmånerna

 • Finansiell planering och långsiktig ekonomisk planering.

 • Östersjökortet Mastercard Premium Gold, till vilket det hör både en omfattande reseförsäkring, identitetsstöldsförsäkring, pris- och köpskyddsförsäkring samt hole-in-one-försäkring.

 • Vid behov får du tillgång till två timmars kostnadsfri juridisk rådgivning årligen i samband med t.ex. arvs- och gåvobeskattning.

 • Kapitalförvaltning i fondform (Premiumfonderna).

 • Handla med aktier på Internetkontoret med hjälp av Lilla börspaketet. Paketet är kostnadsfritt för Premiumkunder.

 • Följ utvecklingen på dina placeringar via Internetkontoret. Du får även en skriftlig rapport årligen.

 • Skjut tillfälligt upp amorteringarna på din bostadskredit. Du kan enkelt göra ändringen på ditt Internetkontor.

 • Valutaväxling utan avgifter.

Placeringsexpertis

Våra kundansvariga inom Premium Banking har examen i placeringsärenden (APV1) och guidar dig i dina investeringar. De har tillgång till den expertis som finns inom vår kapitalförvaltningsorganisation. Det utgör grunden för en skräddarsydd placeringsrådgivning för ditt sparkapital.

Läs mer om sparande och placeringar.

Finansieringsexpertis

När du tar ett bostadslån hos oss ser vi dig som en placerare, inte som en låntagare. Du investerar i din bostad. Därför ser vi på en helhetslösning utifrån din situation och ambition. Har du redan bostadslån i någon annan bank hjälper vi dig självklart att flytta det till oss. Bostadslånet kan du få med rörlig eller fast ränta samt räntetak. Vid behov kan du även välja upp till 12 månaders amorteringsfritt.

Dagliga bankärenden

Primekontot, ditt dagliga konto, ger dig möjlighet att enkelt sköta bankärenden via Internetkontoret och Mobilbanken. Du kan även koppla en kredit till ditt Primekonto.

Du kan öppna Östersjökonto som sparkonto med förmånlig ränta och fria uttag på Internetkontoret. Varje år beviljar banken via Östersjöprojektet finansiering till miljöprojekt med Östersjöfokus. Den utdelade summan motsvarar 0,2 % av alla de insättningar som finns på Ålandsbankens Östersjökonton.

Läs mer om våra dagliga bankärenden under Banktjänster.

Premium Placering – ta ett steg närmare dina drömmar

Som Premiumkund får du även tillgång till Ålandsbankens kapitalförvaltning i fondform.

Erfaret förvaltningsteam

Det är viktigt att kunna ta ut svängarna för att skapa god avkastning i olika marknadsklimat. Vi är både aktiva och dynamiska i vår förvaltning vilket gör att vi kontinuerligt anpassar risken i våra produkter baserat på vår övertygelse och marknadernas förutsättningar. Dessa sammanfattas i vår Marknadsutblick som publiceras varje månad.

Varför Premium Placering?

 • Förvaltarteam med lång erfarenhet

 • Följer en beprövad investeringsprocess

 • Vågar avvika från index med ambition att leverera överavkastning

 • Värdeskapande i uppgång och kapitalbevarande i nedgång

Välj din risknivå – vi sköter resten

Norden är vår hemmamarknad och kärnområde där vi analyserar enskilda bolag för att hitta största möjliga mervärde för våra kunder. Utanför Norden erbjuder vi olika aktiefonder för hela eller delar av världen. Inom räntefonder täcks både korta och långa räntor men även kreditobligationer in.

För dig som inte vill fatta placeringsbeslut på egen hand passar våra globala och aktivt förvaltade kapitalförvaltningsfonder bäst. Det enda du behöver göra är att besluta vilken risk du vill ta i dina placeringar - vi sköter resten.

Spara aktivt

I alla våra fonder kan du även placera regelbundet. Spara till en dröm du vill förverkliga eller kanske du vill trygga vardagen med en buffert. Vad du än vill spara till så passar regelbundet fondsparande i någon av våra Premiumfonder dig.

Risker med fondplaceringar

All placeringsverksamhet är förknippad med viss risk. En fonds historiska avkastning är inte en garanti för framtida utveckling. Värdet på dina fondandelar kan både öka och minska till följd av marknadens utveckling. Som fondplacerare är du inte garanterad att få tillbaka det insatta kapitalet.


Detta kan även intressera dig