Trygghet, både hemma och på resan, är en av hörnstenarna i Ålandsbanken Premium. Därför har vi tagit fram en ID-stöldsupport och ett brett paket av kortförsäkringar som du får genom ditt Östersjökort Mastercard Premium Gold.

ID-stöldsupport – råd och hjälp vid identitetsstöld

Som Premiumkund hos Ålandsbanken erbjuds du hjälp att förebygga, upptäcka och begränsa konsekvenserna av identitetsstöld.

ID-stöldsupporten hjälper om du blir av med ditt pass, ID-kort eller annan legitimation eller om du misstänker att någon försöker missbruka din identitet. Om du misstänker att din identitet har blivit stulen tar du kontakt med Ålandsbankens ID-stöldsupport för att få hjälp med det praktiska.

Om en identitetsstöld drabbar dig så hjälper ID-stöldsupporten dig att begränsa konsekvenserna och förebygga ekonomisk förlust genom att bland annat

 • bestrida och avvisa obefogade betalningskrav

 • upprätta bedrägerispärr hos kreditupplysningsföretag

 • kräva att orättmätiga anmärkningar i kreditupplysningsdatabaser avlägsnas.

Kortförsäkringar

 • En omfattande reseförsäkring som gäller vid olyckor och sjukdomar både under inrikes- och utrikesresor. Du behöver inte ens betala resan med kortet för att försäkringen ska gälla. Försäkrade är – förutom du själv – medresande maka/make/sambo samt barn, barnbarn, styv-, adoptiv- och fosterbarn under 23 år som bor stadigvarande i samma hushåll som kortinnehavaren.

 • En identitetsstöldsförsäkring som täcker bland annat juridiska kostnader, inkomstbortfall, betalningskrav och diverse utgifter som uppstår om någon olovligt använder ditt namn och personbeteckning för att öppna kredit- eller bankkonton.

 • En prisskyddsförsäkring som ersätter skillnaden i pris mellan en vara som betalats med kortet i Finland och samma vara som inom 30 dagar från köpet inom landet säljs till ett lägre pris. Det lägre priset ska vara till allmänt utbud och tillgängligt för alla.

 • En köpskyddsförsäkring som ersätter skador eller defekter på en vara som betalats med kortet i något av de nordiska länderna. Försäkringen gäller till exempel vitvaror, hemelektronik, möbler och mobiltelefoner.

 • En Hole-in-One-försäkring som ger dig möjlighet att fira med spelkamraterna för upp till 500 euro. Spelavgiften behöver inte vara betald med kortet. Gäller även på hemmaplan.

Östersjökortet – Det nya Mastercard Premium Gold Kortförsäkringsvillkor

Kortförsäkringarna beviljas av AIG Europe Limited (filial i Finland).

Med StopService ökar du din trygghet

Som Premiumkund får du tillgång till StopService-tjänsterna. Registrera dina kort, ditt mobilnummer och även ditt passnummer hos StopService, så ökar du din trygghet.

 • Med spärrtjänsten StopService kan du, med ett enda telefonsamtal dygnet runt, spärra alla dina registrerade betalkort och andra kort, samt mobiltelefonen. Du registrerar enkelt dina kort hos StopService via Internetkontoret.

 • Om du blir av med plånboken under resan, skickar vi nödkontanter till dig så fort som möjligt.

 • I nödfall skickar vi även ersättande biljetter för hemresan.

 • Premiums nyckelbrickor ser till att du återfår dina borttappade nycklar.

 • Med hjälp av Premiums bagagebrickor returneras förlorat bagage till dig.

På Internetkontoret hittar du kortförsäkringarnas fullständiga villkor. Där kan du också registrera dina kort i StopService och hittar mer information om ID-stöldsupporten i produktbeskrivningen för Ålandsbanken Premium.


Detta kan även intressera dig