Östersjökortet

– betalkortet för ett renare Östersjön


Ända sedan 1919 har vi byggt vår verksamhet i samklang med skärgårdens entreprenörer. Vi har sett generationer leka i, arbeta på och leva vid det hav som finns runt oss alla. I takt med ökad befolkning, utsläpp och övergödning är Östersjön ett av världens mest hotade hav.

Därför har vi utvecklat Östersjökortet. Det är en naturlig fortsättning på vårt miljöengagemang som sedan 1997 finansierat goda initiativ för miljön med nästan 2 300 000 euro.

Östersjökortet är världens första kort i miljövänligt material som är kopplat till ett index för miljöpåverkan, Åland Index. Med hjälp av Åland Index presenterar vi koldioxidavtrycken av dina kortköp, och ger dig därmed möjligheten att gottgöra din miljöpåverkan genom att stöda olika miljöprojekt eller genom att lägga märke till din livsstil.

Östersjökortet har alla de funktioner du är van vid men det är ändå inte bara ett vanligt kort. Det tar ställning och vi hoppas att även du vill ta ställning till en sund miljö och ett friskare hav.

Intresserad av Östersjökortet?

Fyll i dina kontaktuppgifter i formuläret nedan, så tar vi kontakt med dig så snart som möjligt. Du kan också kontakta vår Kundservice må–fre kl. 8.30–18.00 tfn 0204 292 910*.

Är du redan kund hos Ålandsbanken?

Vi kommer att introducera våra nya miljövänliga Östersjökort stegvis för våra kunder.

För mer information kan du kontakta din kundansvariga eller skicka ett meddelande via Internetkontoret eller Mobilbanken.

Ålandsbanken - Aab Ostersjokortet

Jag vill gärna få mer information om Östersjökortet

Ålandsbankens Integritetspolicy*

Så här fungerar Östersjökortet och Åland Index

  1. Östersjökortet kopplas till Åland Index.

  2. Åland Index uppskattar miljöpåverkan för dina kortköp på basis av köpställets bransch.

  3. En uppskattning av ditt individuella koldioxidavtryck presenteras månatligen på Internetkontoret och i Mobilbanken.

  4. Baserat på det uppskattade koldioxidavtrycket får du möjlighet att stöda miljöprojekt lokalt, globalt eller genom beteendeförändring.


Detta kan även intressera dig