Hoppa till huvudinnehåll

Berlin, en av Europas mest spännande städer

Tidpunkt

Välkommen med på Ålandsbankens seniorresa till Berlin i samarbete med Ingsva Resor. Det är nästan omöjligt att bli mätt på Berlin. Som besökare upptäcker du alltid något nytt och känner dig aldrig färdig i denna fantastiska metropol som är en av Europas mest spännande städer. Stadens historia som en delad stad är ständigt aktuell och Berlinmuren, DDR-museet och Checkpoint Charlie museet är populära besöksmål. Upplev staden genom tre nätters boende på ett centralt beläget hotell. En guidad tur med lokalguide ger oss en inspirerande inblick i människornas liv och stadens historia. Vi besöker också Potsdam som är en pärla utanför Berlin.

Dagsprogram 4–7 oktober 2024

Dag 1, Åland-Berlin

Finnairs flyg avgår från Mariehamn kl. 10:10. Ankomst till Helsingfors kl. 11:00 och vidare till Berlin 16:15. Ankomst till Berlin kl. 17:20. Busstransport från flygplatsen till Abba Berlin Hotel där det blir inkvartering i tre nätter. Välkomstmiddag på hotellet.

Läs mer om hotellet här

Dag 2, i Berlin

Frukost på hotellet. Heldagsrundtur i Berlin. Turen går bl.a. längs paradgatorna Kurfürstendamm och Unter den Linden och vi får höra historien bakom alla de kända byggnaderna. Vi ser bl.a. Brandenburger Tor, Alexanderplatz och Checkpoint Charlie. En bit av Berlin-muren finns kvar med en hel del teckningar, klotter och graffiti på. Under dagen äter vi gemensam lunch på Gasthaus Krombach. Vi besöker sedan DDR-museet som ligger intill Spree i stadsdelen Mitte som är ett museum, där man får se, röra och uppleva saker från vardagslivet i det forna Östtyskland. Museet presenterar modern nutidshistoria genom en resa tillbaka i tiden. Här kan man bl.a. uppleva en typisk inredd östtysk lägenhet, kolla östtysk TV och provsitta en Trabant. Gemensam middag på Wilde Matilde där vi får uppleva en fartfylld Berlin Varieté Show.

Dag 3, i Berlin

Frukost på hotellet. Vi börjar med en utflykt till Potsdam. Potsdam är en självständig stad som gränsar till Berlin och är även huvudstad i Brandenburg. Den främsta sevärdheten i Potsdam är slottet och parken Sanssouci. Parken med alla sina slott räknas till ett av de vackraste slottskomplexen i Europa. Gemensam lunch på Zum Fliegende Holländer före vi återvänder till Berlin där det blir lite egen tid före kvällens program. Middagen avnjuts på Hofbräuhaus Berlin. Vi åker också upp i TV tornet Berliner fernseturm för att beundra utsikten över Berlin antingen före eller efter middagen.

Dag 4, Berlin-Åland

Frukost på hotellet innan vi packar bussen och beger oss till flygplatsen. Finnair flyg avgår från Berlin kl. 13:10 med ankomst till Helsingfors kl.16:05. Middag på flygplatsen innan Finnairs flyg avgår till Mariehamn kl. 21:10. Ankomst till Mariehamn kl. 22:00

Reseinformation

Resedatum: 4-7.10.2024, fredag-måndag, 4 dagar

Pris

Premium- och Private Banking-kunder 1 440 euro/person
Övriga kunder 1 490 euro/person i dubbelrum. Enkelrumstillägg: 190 euro.

I priset ingår:

 • Flygresor
 • Bussresor i programmet
 • 3 nätter på 4* hotell inklusive frukost
 • Lunch på Gasthaus Krombach i Berlin
 • Lunch på Zum Fliegenden Holländer i Potsdam
 • 1 middag på hotellet
 • Middag på Hofbräuhaus Berlin
 • Middag på Wilde Matillde med Berlin Varieté Show
 • Middag på O´Learys Helsinki Airport
 • Utflykt till Potsdam med inträde till slottet Sanssouci och parken
 • Svensktalande lokalguide i Berlin
 • Inträde till DDR muséet, Checkpoint Charlie muséet och TV tornet
 • Två reseledare från Ålandsbanken

I priset ingår ej: Måltidsdrycker och reseförsäkring. Premium- och Private Banking-kunder (under 80 år) har reseförsäkring via sina bankkort.

Anmälan

I första hand önskar vi din anmälan till vår mail:

Anmäl dig via mail till info@ingsva.fi

För frågor når du Ingsva Resor på telefon 06-781 1703

Kom ihåg att vid anmälan uppge ditt fulla namn så som det är skrivet i passet, hemadress, epost, mobilnummer och eventuella allergier/dieter samt födelsedatum, som behövs för resan.

Med reservation för ändringar i resans program. Reseerbjudandet gäller enbart för dig som är 60+, är kund i Ålandsbanken och är bosatt på Åland. Begränsat antal platser.

Avbokningsvillkor:

Specialvillkor tillämpas på denna resa.
Läs mer om villkoren här

Denna resas avbokningsvillkor specificerade – gäller även vid sjukdom:

 1. Om resan avbokas senast 61 dagar före avresa debiteras expeditionsavgift 60€/person.
 2. Om resan avbokas 60-31 dagar före avresa debiteras förskottet 150€/person.
 3. Om resan avbokas 30 dagar före avresa eller senare debiteras resebyråns alla faktiska kostnader och expeditionsavgift 60€/person.

Kom ihåg att i god tid teckna reseförsäkring – senast i samband med betalning av resans förskott ifall du måste avboka resan p.g.a. sjukdom!
Observera att Premium- och Private Banking-kunder (under 80 år) har reseförsäkring via sina premiumkort.


Detta är ingen vandringsresa men vi promenerar ett par kilometer varje dag, även på ojämn mark.

Välkommen med oss till Berlin!