Hoppa till huvudinnehåll
13 dec 2022
Pressmeddelanden

Ålandsbanken utsedd till Finlands bästa Private Banking-aktör – för andra året i rad

Hav fyr vatten kantar prospera privatebanking nummer1 2022

Ålandsbanken Abp
Pressmeddelande
13.12.2022

Ålandsbanken utsedd till Finlands bästa Private Banking-aktör – för andra året i rad

Ålandsbanken har för andra året i rad utsetts till Finlands bästa Private Banking-aktör i Kantar Prosperas undersökning Private Banking 2022 Finland, publicerad den 13 december. Ålandsbanken fick toppresultat bland annat i kategorierna Personlig service, Private Banking-lösningar och utbud av ansvarsfulla investeringsprodukter.

Ålandsbanken värdesätter goda kundrelationer, undersökningen visar att Ålandsbankens kunder i betydligt högre grad rekommenderar sin bank till bekanta än vad konkurrenternas kunder gör. Att förvalta en förmögenhet på bästa möjliga sätt kräver en helhetssyn och en djup förståelse för kundens situation, vilket ligger som grund för Ålandsbankens långa kundrelationer.

”På Ålandsbanken arbetar vi varje dag för att ge den bästa servicen och tillgängligheten. Vi är både glada och stolta över att våra kunder återigen bekräftar att vi har lyckats i vår ambition, det känns extra starkt under ett år som detta där det inte saknats utmaningar.”, säger Mikael Mörn, direktör, Ålandsbanken affärsområde Åland.

Ålandsbankens breda utbud av ansvarsfulla investeringsprodukter uppskattas av kunderna, visar undersökningen. Ålandsbanken Vindkraft Specialplaceringsfonden har sedan lanseringen 2020 varit en omtyckt produkt. Fonden är rätt i tiden även ur ett hållbarhetsperspektiv då den har som mål att öka andelen förnybar energi i samhället och på så sätt bidra till att begränsa klimatförändringen.

”Vi fortsätter att satsa på investeringsprodukter anpassade till våra kunders efterfrågan och behov, det är glädjande att vi i kundundersökningen får bekräftat att vi gör rätt saker ”, berättar Henrik Fagerholm, chef för Private Banking Åland.

Tilläggsuppgifter:

Henrik Fagerholm, avdelningschef Private Banking Åland
Tel + 358405739304

Mikael Mörn, direktör, affärsområde Åland
Tel +358407692894

  • Ålandsbanken utsedd till Finlands bästa Private Banking-aktör – för andra året i rad
    Pressmeddelanden
    13.12.2022
    Ladda ned pdf