Hoppa till huvudinnehåll
05 okt 2017
Pressmeddelanden

Ålandsbankens kontor i Brändö och Hammarland stängs

Ålandsbanken stänger kontoren i Brändö och Hammarland torsdagen den 19 oktober 2017. Orsaken till stängningen är en organisationsförändring som har initierats av förändrat kundbeteende och ökade säkerhetskrav.  

Nya samarbetsformer 
Ålandsbanken kommer att utreda nya samarbeten med bland annat Hugo Andersson Ab, Brändö Andelshandel och Åland Post för att underlätta för kundernas bankärenden på berörda orter. 

”Vi förstår att det här ett obekvämt beslut i de kommuner som det berör. Vår målsättning är att hitta lokala samarbeten som underlättar kontakten till banken. Allt fler kunder gör idag sina bankärenden via digitala kanaler och i viss mån görs även kontantuttag i samband med kortbetalningar i affärer. Det är utmanande att upprätthålla en god säkerhetsnivå för våra anställda på våra enmanskontor”, säger Mikael Mörn, direktör för affärsområde Åland på Ålandsbanken.  

Ålandsbanken har haft kontor på Brändö sedan 1928 och i Hammarland sedan 1947.  Efter stängningen har Ålandsbanken tre kontor och två ombudslösningar med Åland Post på Åland. 

Ytterligare information ges av: Mikael Mörn, direktör, Affärsområde Åland, tfn 291 159