Hoppa till huvudinnehåll
15 feb 2016
Pressmeddelanden

Kunderna valde Ålandsbanken till bästa Private Banking-aktör

TNS Sifo Prosperas omfattande undersökning av Private Banking-aktörer i Finland visar att målmedvetet arbete noteras.

Förstklassig service, utmärkt nåbarhet och hög integritet. Det är egenskaper som får Ålandsbankens Private Banking-kunder att rekommendera banken för sina vänner. Det framkommer i TNS Sifo Prosperas senaste undersökning av finländska Private Banking-aktörer.

Bakom framgångarna ligger ett långsiktigt arbete. Ålandsbanken har en lång historia inom Private Banking och i centrum står hög kvalitet, bredd och smidighet, vilket har skapat en grund för långvariga kundrelationer. Detta påvisar också TNS Sifo Prosperas senaste undersökning, i vilken Ålandsbanken vann mätningen gällande servicevillighet och nåbarhet.

– Jag hävdar att den omtänksamhet vi har fått visa våra kunder under alla dessa år ligger bakom vår framgång, säger Anne-Maria Salonius, Ålandsbankens direktör för affärsområdet Finland.

I undersökningen framkom tydligt kundernas villighet att rekommendera Ålandsbankens Private Banking-tjänster.

– Vårt goda rykte som bank är vår mest värdefulla marknadsföring och därför är vi väldigt glada över det här resultatet, sammanfattar Nina Laakkonen, chef för Ålandsbankens Private Banking-enhet.

Ålandsbanken placerade sig också på första plats i kategorin Integritet och etik. Enligt kunderna är dessa de viktigaste områdena och skapar grundförutsättningar för att lyckas inom branschen.

– Det känns bra att våra kunder litar på att vi genomför våra placeringsbeslut inom de överenskomna ramarna och alltid tänker på deras bästa, säger Laakkonen.

– Vi tror också att kunderna uppskattar vårt långsiktiga engagemang i miljöfrågor, vilket delvis återspeglas i det här resultatet, tillägger Salonius.

I undersökningen deltog totalt 415 personer: 229 privatpersoner med en placerbar förmögenhet om minst 250 000 euro och 186 företagsägare med en placerbar förmögenhet om minst 500 000 euro.

Ålandsbanken har en god kundtillströmning och rekryterar nu fler experter till Private Banking-enheten i Helsingfors.

Karl-Wilhelm Lindgren har 1.2.2016 utsetts till Senior jurist. Lindgren har tidigare arbetat bland annat på SEB AB Finlands filial. Markus Hyvönen har 11.3.2016 utsetts till Senior private banker. Hyvönen har 10 års erfarenhet inom finansbranschen och kommer till Ålandsbanken från FIM Bank Ab.

– Vi har ett mycket kompetent Private Banking-team, vars engagemang får beröm av våra kunder. Genom att stärka teamet ytterligare kan vi garantera en fortsatt hög kvalitet, konstaterar Laakkonen.

Nina Laakkonen, chef Private Banking
Tfn +358 (0)204 293 662

Anne-Maria Salonius, direktör för affärsområdet Finland
Tfn +358 (0)204 293 401

TNS Sifo Prospera
Emelie Alm, Senior Research Executive
Tfn +46 8 507 426 19