Hoppa till huvudinnehåll
24 nov 2015
Pressmeddelanden

Nästan 100 projekt med goda idéer för att göra Östersjön friskare!

Ålandsbankens Östersjöprojekt mottog närmare hundra ansökningar, varav juryn har valt ut 12 projekt som gått vidare till omröstning. Samtliga projekt finns presenterade på www.balticproject.org. Där pågår omröstningen fram till 2.12.2015. Bland de projekt som fått flest röster väljer juryn ut en slutlig vinnare. Projekten tilldelas både upp till totalt 330 000 euro i projektfinansiering och expertstöd.

Östersjön är ett av världens mest förorenade havsområden. Omringat av tätt befolkade landområden och med bara smala sund som förbindelser till världshaven blir alla utsläpp kvar länge. Flera arter lever på bristningsgränsen i Östersjöns brackvattenhav. För att få till en förändring krävs det samarbete, engagemang och möjligheter för nya lösningar att genomföras.
Med hjälp av Östersjöprojektet vill Ålandsbanken uppmuntra fler organisationer att utveckla goda idéer för miljön, men man vill även få fler företag att dra sitt strå till stacken för en friskare Östersjö. Idén bakom Östersjöprojektet är både att förbättra Östersjöns tillstånd och att utveckla samarbeten för att bidra till detsamma. Ålandsbanken har sedan år 1998 redan donerat över 1 200 000 euro till olika miljöprojekt i Östersjöområdet.
En video om projektet hittar du på adressen: www.balticproject.org/om-projektet

Tilläggsinformation:
Anne-Maria Salonius, direktör Affärsområdet Finland
Tfn +358 40 733 1106