Hoppa till huvudinnehåll
06 maj 2016
Pressmeddelanden

Nu kan du vara med och rädda Östersjön

Nu kan du vara med och rädda Östersjön
Förra året utvecklade Ålandsbanken sitt nästan 20 år långa miljöarbete genom lanseringen av Östersjöprojektet. Östersjöprojektet arbetar för ett friskare hav genom att finansiera goda idéer och genom att öka kännedomen om Östersjöns tillstånd. Östersjöprojektets första år fick ett bra avstamp för ett långsiktigt miljöarbete. Under förra året tog vi emot nästan 100 ansökningar till Östersjöprojektet. Ansökningarna var mångsidiga och innehöll t.ex. miljöuppfostran, förbättring av vattenreningsverk, faktaböcker och lokala naturskyddsprojekt. Allmänheten deltog aktivt i omröstningen och flera följde med projektets gång via sociala medier. Totalt donerades 113 000 euro till nio olika projekt. 

Ansökningstiden börjar

Nu kan privatpersoner, skolklasser och organisationer igen ansöka om finansiering för att skydda Östersjön. Ansökningstiden startar måndagen den 9 maj och alla idéer är välkomna med. De mest innovativa projekten tilldelas finansiering och vinnarna väljs ut genom en allmän omröstning och med hjälp av en jury som består av flera miljöexperter.

  • Vi uppmuntrar alla att delta och skulle gärna se att flera åländska idéer deltar i tävlingen. Genom att sammanföra goda idéer och förverkliga dem tillsammans kan vi åstadkomma mycket, säger Birgitta Dahlén, direktör för affärsområdet Åland.  
  • Vi välkomnar varmt även flera företag med som samarbetspartners i Östersjöprojektet och på den vägen delta i miljöarbetet, säger Dahlén  
Ansökningstiden pågår till slutet av september. Mera information om ansökningen finns på sidan www.balticseaproject.org

Tilläggsinformation: 

Ålandsbanken Abp: Birgitta Dahlén, direktör för affärsområdet Åland, tfn +358 405 630 289.