Hoppa till huvudinnehåll
13 nov 2023
Pressmeddelanden

Ålandsbanken Finlands bästa Private Banking-aktör – när kunden får välja

Prospera Privatbanking 2023 1800x989px

Ålandsbanken Abp
Pressmeddelande
13.11.2023

Ålandsbanken Finlands bästa Private Banking-aktör – när kunden får välja

Ålandsbanken har för tredje året i rad utsetts till Finlands bästa Private Banking-aktör i Kantar Prosperas Private Banking undersökning. Undersökningen visar att våra kunder uppskattar bankens långsiktiga arbete med kundrelationer, förmögenhetsplanering och hållbarhet. I jämförelse är Ålandsbankens kunder också de som är mest villiga att rekommendera sin bank till andra.

- Det är extra roligt att få ett sådant betyg när det kommer direkt från våra kunder. Något som stack ut i undersökningen var Ålandsbankens personliga service. Långsiktiga, personliga och nära kundrelationer är en grundbult i vår verksamhet. Vi vet att våra kunder uppskattar vår tillgänglighet och ansvarsfulla sätt att bedriva vår verksamhet. Vårt viktigaste kundlöfte är ett långsiktigt och ansvarsfullt engagemang för våra kunders bästa, säger Henrik Fagerholm, chef för Private Banking Åland.

Hållbarhet har länge varit kärnan i Ålandsbankens verksamhet. Detta kan även ses i undersökningen, där kunderna placerar banken högst i kategorin Etisk Standard. Banken har sedan flera år tillbaka arbetat för att förbättra Östersjöns tillstånd genom Östersjöprojektet, där bland annat lokala projekt för Slemmerns och Svibyvikens tillstånd förverkligats. Varje kund kan också följa upp koldioxidavtrycket för sina korttransaktioner med hjälp av Östersjökortet och Åland Index.

- Hållbarhet är mycket viktigt för oss och det återspeglas i allt vi gör. Genom vår specialplaceringsfond som investerar i vindkraft kan våra kunder bidra till att öka mängden förnybar energi i samhället och på så sätt bidra till att bromsa klimatförändringarna. Det är fint att våra kunder tycker att det här är viktigt, säger Mikael Mörn, direktör för Affärsområde Åland.

Totalt deltog 504 personer i undersökningen, varav 275 var privatpersoner med placeringstillgångar på minst 500 000 euro och 229 var verkställande direktörer för företagardrivna företag med en likviditet på minst 500 000 euro.

Mer information:

Henrik Fagerholm, chef Private Banking Åland
Tel +358405739304
henrik.fagerholm@alandsbanken.fi

Mikael Mörn, direktör, affärsområde Åland
Tel +358 (0)204 291159
mikael.morn@alandsbanken.fi

  • Ålandsbanken Finlands bästa Private Banking-aktör – när kunden får välja
    Pressmeddelanden
    13.11.2023
    Ladda ned pdf