Hoppa till huvudinnehåll
28 nov 2016
Pressmeddelanden

Ålandsbanken vald till Finlands bästa Private Banking aktör för andra året i rad

Pressmeddelande
28.11.2016

Ålandsbanken vald till Finlands bästa Private Banking aktör för andra året i rad

Utmärkt personlig service, ett brett serviceutbud och högklassig placeringsrådgivning ger Ålandsbanken första plats för andra året i rad i TNS Sifo Prosperas undersökning av Finlands Private Bankingaktörer.

Ålandsbanken har en lång historia inom Private Banking och i centrum står hög kvalitet, bredd och flexibilitet, vilket har skapat en grund för långvariga kundrelationer. Detta arbete ger resultat, vilket påvisas av att Ålandsbanken vann mätningen gällande servicevillighet och nåbarhet även i år.

Ålandsbanken fick höga poäng bland annat i kategorier som mäter personlig service, serviceutbud och placeringsrådgivning. I undersökningen framkom tydligt att Ålandsbankens kunder är nöjda med den personliga service de får.

– Våra kunder uppskattar vår personliga service, vilket talar sitt tydliga språk om hur kundnära vår verksamhet är. Vi är en tydligt integrerad del i den åländska marknaden, det speglar sig i att vi anpassar våra placeringslösningar till de krav som finns i marknaden. säger Mikael Mörn.

Ålandsbanken steg även till första plats i god rapportering, i att dela marknadsnyheter som är relevanta för kunders investeringar och i att kontinuerligt erbjuda råd i förmögenhetsförvaltning. Jämfört med förra årets undersökning steg Ålandsbanken från femte till andra plats i digitala lösningar.

–  Det är med stolthet jag tar del av TNS Sifo Prosperas årliga Private Banking kundundersökning. Vi får högst resultat av alla på helhetsnivå vilket visar att vi är den bästa Private Banking aktören på marknaden. När vi analyserar resultatet så är det speciellt glädjande ur ett åländskt perspektiv att se att hos våra åländska kunder uppfattas vi som den överlägset mest etiska aktören på marknaden, säger Birgitta Dahlén.

I undersökningen deltog totalt 510 personer: 264 privatpersoner med en placerbar förmögenhet om minst 200 000 euro och 246 verkställande direktörer i företagardrivna företag med en likviditet om minst 500 000 euro.

För tilläggsinformation:

Ålandsbanken Abp
Mikael Mörn, chef Private Banking
Tfn +358 (0)204 291 159

Birgitta Dahlén, direktör för affärsområdet Åland
Tfn +358 (0)204 291 280

TNS Sifo Prospera
Emelie Alm, Senior Research Executive

Tfn +46 8 507 426 19