Hoppa till huvudinnehåll

Fredrik, Premium Rådgivare

Employer branding sverige

Jag arbetar som rådgivare inom vårt koncept Premium Banking vid kontoret i Göteborg. Jobbet består av rådgivning kring framför allt förmögenhetsförvaltning och finansiering för privatpersoner och företag. En typisk arbetsdag innehåller mycket kontakter med kunder, kundmöten och till viss del administration för att hjälpa kunderna med att utföra de affärer vi har kommit överens om.

Vi arbetar ofta i team där vi kan anpassa kompetensen runt varje kund exempelvis när jag tar med en rådgivare med specialistkunskap inom bolags- eller internationell skatt men oftast är det jag som rådgivare tillsammans med en servicerådgivare som hjälper kunden med deras ärenden.

Jag är utbildad ekonom och har arbetat i finansbranschen i strax över 10 år inom olika roller. Bland annat har jag arbetat som föreläsare i privatekonomi och med rådgivning på två storbanker. I mitt arbete får jag möjlighet att hjälpa kunder att optimera sin ekonomi för att uppnå deras mål. I vårt kundsegment är det många högpresterande individer och då värdesätter kunderna att få bra hjälp och service med ett personligt engagemang.

Det som gör att Ålandsbanken sticker ut är att vi är en liten bank som hjälper kunder med en god ekonomi. Det gör att vi kan fokusera på kundens behov djupare och på så sätt leverera en mer anpassad lösning. Att vi är en fullsortimentbank gör att vi får många anledningar till löpande kontakt med kunderna vilket är väldigt roligt. Många av kunderna har även komplex ekonomi som ibland kräver speciallösningar som vi kan erbjuda. Ålandsbanken erbjuder en väldigt stimulerande miljö där man får arbeta med spännande kundengagemang och kompetenta kollegor, vilket lockade mig.”