Hoppa till huvudinnehåll

Marcus, Private Banker/Finansiell Planerare Kredit

Employer branding sverige kontor

"Jag är kundansvarig inom vårt Private Banking erbjudande, där jag jobbar med både förmögenhetsförvaltning och det vi kallar för finansiell planering kredit, vilket innefattar hela vårt krediterbjudande. Mitt jobb handlar mycket om kundrelationer, etablera nätverk och hjälpa nya kunder in i banken.

I grunden är jag civilekonom med en magisterexamen från Handels i Göteborg. Jag jobbade på en svensk storbank i 12 år inom olika roller t.ex. Private Banker i Luxemburg, med den bankens premiumkoncept och 5 år som företagsrådgivare, innan jag i augusti 2020 började på Ålandsbanken. Jag har även spelat mycket hockey under min uppväxt med några säsonger i division 1 på senior nivå som främsta merit.

Det intressanta med mitt jobb är mötet med människor; kunder och samarbetspartners. Det är en bransch där det händer mycket och ibland väldigt snabbt.

Jag har ett stort intresse för börsen och hade hört mycket gott om Ålandsbanken, som en nischad bank där man kan göra skillnad och där det finns utrymme för att bygga hållbara kundrelationer. Att Ålandsbanken är lite av en uppstickare med starkt varumärke är också en av orsakerna till att jag sökte mig hit. Jag trivs därför att jag gillar mitt jobb, kundrelationerna och givetvis mina medarbetare. Vi är ett bra gäng, som kan bolla med varandra.”